Site icon BCM Consultancy

Circulair slopen

Circulair slopen

Circulair slopen

Het komt geregeld voor dat de afkomende materialen in de bestaande vorm te hergebruiken zijn. Denk hierbij aan dakpannen, kozijnen, kabelgoten, deuren, meubilair etc. Het is zelfs mogelijk om bestaande betonnen delen van een gebouw, in zijn bestaande vorm, te hergebruiken in een nieuw te bouwen pand.

Doordat de afkomende materialen in hun bestaande vorm worden hergebruikt, is het niet nodig om nieuwe grondstoffen te delven. Hierdoor ontstaat er minder schade aan onze ecologische omgeving en worden onze kinderen niet met onze milieuvervuiling opgezadeld. Bij traditionele ontmanteling worden alle materialen door een en dezelfde partij verwijderd. Er zijn echter bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in de ontmanteling van materialen die niet direct met het gebouw te maken hebben. Deze bedrijven maken gebruik van mensen die een re-integratie project volgen. Deze bedrijven kunnen dus op een efficiëntere en goedkopere wijze deze werkzaamheden uitvoeren.

Het nauwkeurig ontmantelen en sorteren is wel arbeidsintensiever, echter is niet persé duurder dan traditioneel slopen. Door bij het begin van een project aan te geven dat circulaire-economie van toepassing is, dient het project op een andere manier te worden benaderd.


Voordelen van duurzaam ontmantelen en circulaire economie


Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

Exit mobile version