
Sloopwerkzaamheden
Nieuwe methode, vertrouwd resultaat
Er is de afgelopen jaren veel veranderd in de sloopbranche. Duurzaam slopen is een begrip geworden. Hoewel vandaag de dag nog altijd conventioneel sloopwerk wordt verricht, wordt selectief slopen en het scheiden van materiaal – met name door tussenkomst van de overheid – steeds vaker toegepast. Het door haar ingestelde implementatieplan ‘Bouw- en sloopafval’ heeft als doelstelling 90% van de vrijkomende materialen te hergebruiken. Het accent van slopen verschuift dus langzaam van de snelheid waarmee projecten worden uitgevoerd naar de mate van hergebruik van vrijkomende materialen.
Onze werkwijze
Sloopwerkzaamheden zijn gericht op zowel renovatie- als totaalsloop. Bij elk project gaan we uit van de realiteit en zoeken we naar de sloopwerkzaamheden zijn gericht op zowel renovatie- als totaalsloop. Bij elk project gaan we uit van de realiteit en zoeken we naar de meest logische en praktische oplossing. BCM Consultancy ontwikkelt een projectaanpak op maat met een gedetailleerde kostenindicatie. Naar uw wens ondersteunen we op onderdelen of nemen we u de volledige uitvoering uit handen. Wij bewaken nauwgezet de kwaliteit, het budget, de planning en de wet- en regelgeving.
Wat kunt u van BCM Consultancy verwachten?
Voorbereiding
- Deskresearch
- Aanvraag vergunningen
- Stoffeninventarisatie
Advisering sloopwerkzaamheden
- Kostenraming / Sloopcalculatie
- Ontwerp Plan van aanpak/bestek, V&G plan en/of sloopveiligheidsplan ontwerpfase
- Sloopmethode
- Aan- en afvoerroutes verkeer
- Directiebegroting
- Selectie van uitvoerende partijen
- Verzorging aanbestedingstraject
Uitvoering
- Toezichthouden/directievoeren
- Controle planning en uitvoering
- Kostenbewaking (meer- en minderwerk)
- Oplevering
- Evaluatie
Duurzaam slopen
Grondstoffen worden schaarser en storttarieven van ongesorteerd bouw- en Duurzaam slopen betekent dat bijvoorbeeld ramen, deuren, balken, vloerdelen en sanitair aan de bron worden gescheiden en zonder bewerking direct hergebruikt kunnen worden.
De voordelen hiervan zijn:
- Kostenbesparing
Grondstoffen worden schaars en storttarieven van ongesorteerd bouw- en sloopafval stijgen. De vraag naar zuivere deelstromen wordt daardoor steeds groter. - Milieu
Duurzaam slopen houdt in dat uit de sloop vrijkomende materialen op een zo hoogwaardig mogelijke manier worden hergebruikt. Dit betekent in de eerste plaats direct hergebruik. Is dat niet mogelijk, dan worden materialen hoogwaardig gerecycled en hergebruikt als secundaire grondstof. - Werkgelegenheid
Een deel van de Nederlandse bevolking is aangewezen op laaggeschoold werk. Deze mensen kunnen worden ingezet bij de voor sloop waarbij wordt gekeken welke materialen voor direct hergebruik in aanmerking kunnen komen. Daarnaast kan in enkele situaties handmatige sloop praktischer of efficiënter zijn dan machinale sloop. Denk bijvoorbeeld aan binnenstedelijke bouw.
Tevens speelt “Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen” een steeds grotere rol.
“Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen” betekent ook “Maatschappelijk Verantwoord Slopen”.
Met andere woorden, aandacht voor:
- Mens (duurzaam slopen leidt tot werkgelegenheid);
- Milieu (duurzaam slopen leidt tot minder schade aan het milieu);
- Economie (duurzaam slopen bevordert economische groei).